Paardenosteopaat

Paardenosteopathie in combinatie met Jack Meagher sportmassage

Paardenosteopathie in combinatie met Jack Meagher sportmassage

Paardenosteopaat

Paardenosteopathie in België steunt op dezelfde uitgangspunten als de humane osteopathie. Het is een manuele methode, gebaseerd op principes uit de anatomie, embryologie, neurologie en fysiologie. Door zijn holistische aanpak, bekijkt de paardenosteopaat het hele paard en niet enkel de specifieke klacht. In de praktijk betekent dit dat een probleem niet alleen in zijn lokaal kader bekeken wordt, maar dat iedere structuur op afstand elders een probleem kan veroorzaken. Er wordt dus geredeneerd in oorzaak/gevolg ketens.

De wervelkolom (van hoofd tot staart) staat hierbij centraal, want van hieruit vertrekken alle zenuwen (naar spieren en organen). Een wervelblokkade veroorzaakt een verstoring in de betrokken zenuwen. Hierdoor krijg je spierspanning in dat deel van de rugspier en kun je ook een verstoring krijgen in de betrokken organen. Door deze wervelblokkade te behandelen wordt de betrokken zenuw hersteld, met een ontspanning van de betrokken spieren en een betere doorbloeding tot gevolg. Tevens zal het betrokken orgaan zich ook beter kunnen herstellen.

Jack Meagher sportmassage

Jack Meagher sportmassage is een massage waarbij bijzondere aandacht wordt besteed aan triggerpunten in de spieren van het hele paardenlichaam. Door trauma, stress of zware inspanningen kunnen spieren verkrampen en tot overbelasting leiden op de gewrichten en pezen. Dat vergroot dan weer de kans op pijn en blessures. Dit kan plots ontstaan, door trauma, maar meestal gebeurt dit proces zeer langzaam. Het paard zal dat compenseren door andere spieren meer te gebruiken, door minder te bewegen of zich te verzetten tegen de beweging. Als hier niets aan gedaan wordt, blijft dit niet beperkt tot één geïsoleerde plaats. Door compensatie gaat het probleem zich uitbreiden van de ene spiergroep naar de andere.

Diepe druk op de juiste plaats

De sleutel tot succes bij JM sportmassage ligt in de accuraatheid van het vinden van de juiste triggerpunten. Op deze plaatsen zijn verklevingen ontstaan in het spierweefsel die leiden tot verkramping in de spieren. Diepe druk op de juiste plaats, maakt de Jack Meagher sportmassage voor paarden dan ook uniek. Een dergelijke massage zorgt voor een verbeterde doorbloeding, verbeterde toe- en afvoer van weefselvloeistoffen, verbeterde spierfunctie en hierdoor een verbetering in het welzijn van je paard.

Laser

Mijn behandelingen kunnen ondersteund worden door een laser.

Laser therapie versnel het natuurlijke genezingsproces, door energie te geven aan cellen die een tekort hebben aan energie. Een laser straalt energie uit, in het zichtbare en IR spectrum, om zo topische (lokale) opwarming op te wekken, met als doel de temperatuur in het weefsel te verhogen en hierdoor een pijnverlichting te geven bij lichte spier- en gewrichtsstijfheid, lichte artritis en spierspasmen. Tevens wordt de lokale bloedcirculatie verbeterd en de spieren kunnen terug ontspannen. 

Dieren verdienen de beste zorgen

Betaalbaar voor iedereen

Prijzen

Hier vindt u de prijzen van Ingrid De Boelpaep voor osteopathie en sportmassage voor paarden en honden.

Links

Hier vindt u enkele nuttige links over osteopathie bij paarden en honden. Bekijk ook de opleidingen van Ingrid.

Blog

Op deze blog van Ingrid De Boelpaep leest u boeiende artikels over paarden en honden. Een aanrader !