Kinesiotaping

Kinesiotaping voor het paard.

Kinesiotape is de jaren 70 ontwikkeld door de Japanse chiropracor, Kenso Kase voor gebruik bij mensen. Het wordt wereldwijd bij mensen gebruikt in de sportgeneeskunde, bij rehabilitatie en competitie.

Er kwam ook vraag bij dieren, maar de tape moest aangepast worden aan de dierenpels en het verschil in elasticiteit van de huid, weefsel en volume.

Kinesiologie is de wetenschap van beweging. De tape laat een volledige bewegingsvrijheid toe, terwijl er een liftend effect is van de huid. De manier waarop de tape wordt toegepast, bepaalt welke actie hij heeft op het lichaam.

VetKin-tape is speciaal ontwikkeld voor dieren, kleeft goed aan de huid en pels en heeft hierbij een liftende werking van de huid tov de onderliggende fascia. Hierdoor krijg je een decompressie van de huid, spieren en fascia.

De liftende werking heeft ook een invloed op de neurosensorische receptoren en mechanoreceptoren, waardoor de pijn verlicht wordt. De proprioceptieve feedback wordt geholpen wat een positieve invloed heeft op de houding en biomechanica van het paard.

De tape geeft stabiliteit en support, zonder hinder van de bewegingsvrijheid (door zijn elasticiteit), in tegenstelling tot conventionele niet elastische tape.

De tape kan dus gebruikt worden om pijn te verminderen, bij zwelling, om de bewegingsvrijheid te verbeteren, om zwakke spieren te ondersteunen, om verkrampte spieren te  relaxeren en om de fasciale functie te verbeteren.

Kinesiotaping kan dus gebruikt worden na een osteopathische behandeling om het lichaamseigen genezingsproces te ondersteunen.

De tape kan ook gebruikt worden voor:

Het gebruik van VetKin-tape is niet toegestaan tijdens wedstrijden, maar het kan heel goed gebruikt worden tussen de wedstrijden.

Dieren verdienen de beste zorgen

Betaalbaar voor iedereen

Prijzen

Hier vindt u de prijzen van Ingrid De Boelpaep voor osteopathie en sportmassage voor paarden en honden.

Links

Hier vindt u enkele nuttige links over osteopathie bij paarden en honden. Bekijk ook de opleidingen van Ingrid.

Blog

Op deze blog van Ingrid De Boelpaep leest u boeiende artikels over paarden en honden. Een aanrader !