Hondenosteopaat

Dierenosteopaat met ruime ervaring
Hondenosteopathie

Osteopathie voor honden steunt op dezelfde uitgangspunten als de humane osteopathie. Het is een manuele methode, gebaseerd op principes uit de anatomie, embryologie, neurologie en fysiologie. Door zijn holistische aanpak, bekijkt de hondenosteopaat de hele hond en niet enkel de specifieke klacht. In de praktijk betekent dit dat een probleem niet alleen in zijn lokaal kader bekeken wordt, maar dat iedere structuur op afstand elders een probleem kan veroorzaken. Er wordt dus geredeneerd in oorzaak/gevolg ketens.

De wervelkolom (van hoofd tot staart) staat hierbij centraal, want van hieruit vertrekken alle zenuwen (naar spieren en organen). Een wervelblokkade veroorzaakt een verstoring in de betrokken zenuwen. Hierdoor krijg je spierspanning in dat deel van de rugspier en kun je ook een verstoring krijgen in de betrokken organen. Door deze wervelblokkade te behandelen wordt de betrokken zenuw hersteld, met een ontspanning van de betrokken spieren en een betere doorbloeding tot gevolg. Tevens zal het betrokken orgaan zich ook beter kunnen herstellen.

Laser

Mijn behandelingen kunnen ondersteund worden door een laser.

Laser therapie versnel het natuurlijke genezingsproces, door energie te geven aan cellen die een tekort hebben aan energie. Een laser straalt energie uit, in het zichtbare en IR spectrum, om zo topische (lokale) opwarming op te wekken, met als doel de temperatuur in het weeflle te verhogen en hierdoor een pijnverlichting te geven bij lichte spier- en gewrichtsstijfheid, lichte artritis en spierspasmen. Tevens wordt de lokale bloedcirculatie verbeterd en de spieren kunnen terug ontspannen. 

Ook katten kunnen geholpen worden met osteopathie.

Dieren verdienen de beste zorgen

Betaalbaar voor iedereen

Prijzen

Hier vindt u de prijzen van Ingrid De Boelpaep voor osteopathie en sportmassage voor paarden en honden.

Links

Hier vindt u enkele nuttige links over osteopathie bij paarden en honden. Bekijk ook de opleidingen van Ingrid.

Blog

Op deze blog van Ingrid De Boelpaep leest u boeiende artikels over paarden en honden. Een aanrader !