Behandeling

Rugproblemen bij honden

Zoek je een hondenosteopaat? Dan staat Ingrid Boelpaep meteen voor je klaar. Ingrid De Boelpaep is bekend voor haar osteopatische behandelingen die kwalen en rugproblemen bij honden regio België aanpakt. Vertrouw uw viervoeter toe aan haar zorgen.

Hoe gebeurt de osteopathische behandeling van je hond?

Na het aanhoren van de klachten, zal ik de hond manueel onderzoeken om uit te maken waar het probleem zich situeert. De spieren en de gewrichten worden gecontroleerd op spanning en beweeglijkheid. Dit gebeurt het best in een houding waarin de hond rustig is.

De osteopathische behandeling gebeurt enkel door middel van zachte, manuele technieken. Dit wil zeggen dat ik enkel mijn handen en gevoel gebruik. De meeste honden laten dit heel goed toe en gaan zich ontspannen tijdens de behandeling. Maar elk dier reageert anders en dus pas ik mij steeds aan de hond aan en aan wat hij/zij mij toelaat te doen. De hulp van de begeleider is meestal nodig. Voor mijn veiligheid is soms een muilband aangeraden.

Naast manipulaties van de geblokkeerde wervels gebruik ik ook technieken om de spanning in de spieren en de fascia (bindweefsel) te verminderen, waaronder JM triggerpuntmassage (meer uitleg is hierover te vinden onder PAARD) en fasciale release technieken.

Bij zware triggerpunten (punten met verhoogde spierspanning), kan ik gebruik maken van een laser.

Wat mag je verwachten?

Een osteopathische behandeling gaat de oorzaak van het probleem aanpakken en niet enkel de symptomen, zoals bij pijnstillers. Een behandeling kan snel resultaat geven, maar het komt ook regelmatig voor dat het hondenlichaam tijd nodig heeft om te recupereren en om zijn evenwicht terug te winnen. Daarom is het meestal aangeraden om na de behandeling het dier een paar dagen rust te gunnen. Het gebeurt trouwens ook dikwijls dat de hond na een behandeling moe is. Hij/zij mag natuurlijk wel uitgelaten worden, maar het is beter om niet meteen met hem te gaan sporten.

Het resultaat van de behandeling hangt natuurlijk ook af van de aard en de duur van de klacht, de leeftijd en de voorgeschiedenis van de hond.  Een tweede of derde behandeling kan dan ook nodig zijn.

Waar heeft de behandeling plaats?

Ik kan ter plaatse bij jullie thuis komen (indien mogelijk in de planning), maar jullie kunnen ook tot bij mij komen. Ik heb een kleine caravan omgebouwd tot een praktijk, waar ik honden en katten in kan behandelen. Deze caravan heeft zijn staanplaats op: Kloosterhof, 1840 Steenhuffel.

Onder het motto “voorkomen is beter dan genezen”, doet u er goed aan om uw hond twee maal per jaar te laten controleren door een hondenosteopaat.

Dieren verdienen de beste zorgen

Betaalbaar voor iedereen

Prijzen

Hier vindt u de prijzen van Ingrid De Boelpaep voor osteopathie en sportmassage voor paarden en honden.

Links

Hier vindt u enkele nuttige links over osteopathie bij paarden en honden. Bekijk ook de opleidingen van Ingrid.

Blog

Op deze blog van Ingrid De Boelpaep leest u boeiende artikels over paarden en honden. Een aanrader !